Jun
28

Apan & Grisen

Stadsparken, Kalmar

June 28, 2024, 7:00 pm

Hammondorgel och trummor, ett format som med bara två instrument ger näst intill oändliga möjligheter att skapa musik av olika slag. Med jazz som utgångspunkt utforskar Andreas Hellkvist och Daniel Olsson dessa möjligheter som spänner mellan det vildsinta och det ömma, från ett jazzigt sväng till folkliga toner och funkiga beat. 
Andreas är den perfekte organisten i sammanhanget. Med en bländande teknik, ett känslofyllt spel och ett sällan skådat fotarbete med pedalerna kan han fylla ut ljudbilden och skapa klanger, grooves och intressanta melodier. Med youtube-klipp som fått hundratusentals visningar har lyssnare världen över fascinerats av hans sätt att hantera orgeln. 
Med Daniel Olsson vid trummorna får duon ytterligare en dimension. En obeveklig svängmaskin, följdsam ackompanjatör och en brilliant solist, allt kryddat med en smula galenskap. De passar perfekt ihop, båda med en passion, spontanitet och mångsidighet i musiken. 
Andreas och Daniel har musicerat tillsammans i många år i olika sammanhang. 2014 blev startskottet för detta duoprojekt som föddes parallellt med inspelningar av Andreas musik. Repertoaren består till stor del av Andreas kompositioner som varvas med jazzstandards och andra låtar. 
”Apan & Grisen” är namnet på denna duo. Vem som är vem? Det förtäljer inte historien…

Project links

Lineup

Andreas Hellkvist – organ

Daniel Olsson – drums

Tickets

Venue

Stadsparken, Kalmar

Kalmar

To venue

Organ