Musikpub @ Teater Blanca, Uppsala on March 22, 2023 6:30 pm

Kommunal verksamhet

Jag blir ofta anlitad på olika sätt i kommunal verksamhet, något som både är kul och känns meningsfullt. Nedan presenteras några varianter av det jag brukar göra. Repertoaren kan nästan alltid anpassas till sammanhanget.  Här är några varianter:

 • Mingel/underhållning

  För en personaldag, fest eller liknande. Det kan vara bakgrundsmusik till mingel, ett litet uppträdande till kaffet, eller en hel konsert. Det går att göra i olika konstellationer – solo, duo med t ex en vokalist, en trio eller större band. Allt efter behov.

 • LSS och liknande

  I Uppsala t ex finns det musikpubkvällar för personer med LSS. Jag har spelat där med konceptet Orgelparty och det verkar funka väldigt bra. Det går att kombinera med t ex quiz eller liknande.

  Referens: Mattias Rembrink
  mattias.rembrink@uppsala.se

 • Pensionärer

  När det gäller Hammondorgel så är det ju framförallt de äldre som har mer direkta referenser till instrumentet och soundet. Många får något lite drömskt i blicken när man spelar hits från 60-talet som t ex Procul Harums “Whiter shade of pale” eller Merit Hemmingssons version av “Jämtländsk brudmarsch”. Repertoaren i dessa sammanhang brukar i allmänhet vara lite mer jazzig. 

 • Äldreboenden och andra vårdboenden

  Till sist är det fint att kunna ta musiken till dem som inte kan ta sig iväg själva. Har spelat ganska mycket på olika vårdboenden runtom i landet. Oftast äldreboenden av olika slag. Och tro det eller ej, men det går faktiskt att ta in en orgel nästan var som helst. Har spelat i både kök och vardagsrum, och det behöver inte ta så mycket plats eller vara högljutt.

  Även här går det att göra olika varianter på sättning, från att spela själv till duo eller trio. Den grupp som jag spelat mest med i dessa sammanhang är Trinity, vars grundrepertoar av jazztandards och evergreens lämpar sig bra. 

Orglar

Det finns, som jag brukar säga, en orgel för varje tillfälle. Vissa ser snyggare ut på en scen, andra passar bättre för trånga utrymmen. Soundmässigt är de likvärdiga, så det beror mer på sammanhang och i vissa fall budget.

Bilder

Här finns några utvalda bilder från gångna konserter (klicka för att förstora och bläddra)

 

Hoppas vi hörs!

Hoppas ni fått en bättre bild av jag gör i skolor. Det finns mer material på sajten så klicka runt och utforska om ni är nyfikna.

Det går att höra av sig via formuläret nedan, eller genom mail till info@andreashellkvist.com

Kontaktformulär