Välkomna på party där Andreas Hellkvist står för underhållningen vid sin Hammond! Alla som känner honom vet att när han sätter sig vid orgeln kan vad som helst hända. Repertoaren spänner brett mellan jazz, rock, gospel, pop och allt där emellan och orgeln trakteras på det unika sätt som blivit hans signum.

Gästartister förekommer också. Ibland hemliga, ibland annonserade. Ibland planerade i förväg, ibland spontana.

Kom, mingla, spisa, häng och ha kul!

Bakgrund

Virtuost, lekfullt och med inlevelse – det finns många sätt att beskriva Andreas Hellkvist vid sin Hammondorgel. Han har utvecklat en stil som väcker häpnad och beundran, både hos publik, kollegor och recensenter. Få går oberörda efter att ha sett honom spela.

Under pandemin har han varje lördag gjort streamade solokonserter under namnet “Hellkvist Hammond Hour” och många, både i Sverige och runtom hela jorden, har troget bänkat sig. Repertoaren har varierat varje vecka och ingen genre eller stil har varit tabu. En stor del av utmaningen har varit att arrangera låtar så det funkar på orgeln. Och med tiden har låtar av Elton John, Jean Michel Jarre, Jimi Hendrix och Allman Brothers Band fått en ny orgelskrud. Det är faktiskt en häpnadsväckande repertoar som vuxit fram!

En viktig del i detta, som i de flesta livestreams, är att publiken kan interagera på ett annat än vid vanliga konserter. En del säger bara bara hej, en del önskar låtar och ibland uppstår möten och samtal spontant i chatten. Det blir som ett häng med orgeln i centrum.

Ur detta har det växt fram ett nytt koncept – Orgelparty. Ett sätt att ta Hammondtimmen ut i verkligheten, fira att vi äntligen kan träffas på riktigt igen och njuta av musik tillsammans. Musiken varierar mellan det fartfyllda och lättsamma till det lugnare och eftertänksamma. Välbekanta “hits” varvas med mer obskyra låtar. Ett orgelparty ska inte bara vara en konsert, utan också ett sätt att träffas och hänga runt världens häftigaste instrument. Där publiken på motsvarande sätt som vid streamen kan mötas, interagera eller bara sitta och lyssna. Visst blir det stunder av koncentrerat lyssnande men den grundläggande känslan ska ändå vara att det är ett party och alla är bjudna!

Bilder

Musicians

Videos

Orgelparty

Andreas Hellkvist - Hammond

Founded in 2022-05-25
Genres: Blues, Funk, Fusion, Gospel, Jazz, Rock, Songs, Soul

Links
Upcoming gigs

December 16th, 2022 8:00pm
Ktvå, Uppsala

October 14th, 2022 8:00pm
Ktvå, Uppsala

November 11th, 2022 7:00pm
Västerledskyrkan, Stockholm

November 10th, 2022 8:00pm
Ktvå, Uppsala

Past gigs

August 20th, 2022 4:00pm
Villa & Trädgård de luxe, Växjö

August 19th, 2022 9:00pm
Kafé de Luxe, Växjö

August 14th, 2022 7:00pm
Borgholms bio, Borgholm

June 11th, 2022 8:00pm
Katalin, Uppsala

April 29th, 2022 6:00pm
Bizart, Uppsala