Hans Bollandsås & Andreas Hellkvist in Concert @ Voll flerbrukssenter, Rennebu on September 9, 2023 7:00 pm

Bluesklubbar och festivaler

Eftersom rötterna till mitt musicerande på Hammondorgeln ligger i den ofta ganska bluesiga orgeljazzen är också mer renodlad blues något som ligger varmt om hjärtat.

När Thomas Arnesen bildade sitt eget Arnesen Bluesband 2002 blev jag tillfrågad om att vara med och det är jag fortfarande. Ett band som på många sätt varit min skola i genren, och en av hörnstenarna i mitt liv som musiker.  

På senare år har det också vuxit fram ett projekt med den norske artisten och gitarristen Hans Bollandsås, också med en gedigen bluesrepertoar, både vad gäller standards och egna låtar. 

Olika konstellationer

  • Arnesen Bluesband
    Det bluesband som jag spelat mest med genom åren. Bandet har mer än 20 år på nacken och har en mer modern approach stilmässigt, som inte är knuten till en viss epok eller region. Det blir både råsvängig shuffle, beat och ibland lite mer jazziga influenser. 
  • Claes Janson 
    Jag jobbar ihop med Claes Janson på olika sätt. Ibland som duo, om man vill ha en mer avskalad konstellation. Arnesen Bluesband har också sedan länge ett samarbete med Claes, med olika program för olika tillfällen. Bland finns en ren hyllning till B.B. King “King of the blues”, med pärlor från B.B. Kings hela repertoar. Ibland gör vi också Claes egen repertoar som innehåller en hel del blues. 
  • Hans Bollandsås & Andreas Hellkvist in concert
    Ett norsk-svenskt samarbete med Hans Bollandsås, artist, gitarrist och låtskrivare. En kvartett med två sångare (Hans och Helene Misund). En hel del eget material, framförallt från Hans egna album, men blues standards. Ett riktigt energipaket!

Här finns länkar till de projekt som nämns ovan, samt några till

Läs mer
Läs mer
Läs mer