Claes Janson & Andreas Hellkvist @ E Street, Sundsvall on November 26, 2023 2:00 pm

Pensionärföreningar

Många av dagens pensionärer har växt upp med musik där Hammondorgeln har haft en mer framträdande roll och soundet av  orgeln väcker ofta nostalgiska minnen. Ofta när jag har gjort konserter får jag höra – “det är sällan man får höra en Hammond nuförtiden”. Men jag hoppas kunna ändra på det.  Jag tycker som att spela både musik som traditionellt förknippas med Hammond, som Procul Harum och Merit Hemmingsson och 60-talets orgeljazz, samt en massa annat. En Hammond är ett så mångfacetterat instrument och det går nästan alltid att hitta en sätt att göra vilken låt som helst. 

Utbudet nedan är anpassat för en lite äldre publik. Men det går att göra annat också.  Huvusakliga alternativ är

 • Soloorgel
  Att spela själv ger en stor flexibilitet vad gäller repertoar och att kunna anpassa sig till stunden. Man kan bjuda på gamla hits och schlagers, jazzdängor eller mer frikyrkliga sånger. Det brukar gå hem. Denna variant ger ju också större möjligheter att komprimera ytan ifall man behöver tränga ihop sig.  
 • Duo med Claes Janson
  Sverigers mysfarbror nr 1 behöver väl ingen närmare presentation. I detta duo format bjuder Claes & Andreas på pärlor från hela Claes repertoar, och med det mysiga mellansnack som liksom omfamnar alla i publiken.
 • Duo med Kiralina Salandy
  Kiralina Salandy är en gospelsångerska från Kanada, numera bosatt i Sverige. Hon har en bred repertoar, med både gospel, jazz, soul och blues. Förutom att vara en fantastisk sångerska så har hon ett oemotståndligt sätt att beröra och inkludera sin publik.
 • Monica Dominique & Andreas Hellkvist 
  En konsert, en upplevelse och ett lättsamt möte mellan två fantastiska musiker vid varsin klaviatur, Andreas vid orgeln och Monica vid flygeln
 • Trinity
  En trio som varit igång i snart 20 år och spelat på jazzklubbar, kyrkor och många andra ställen. Framförallt jazzstandards och evergreens på repertoaren men även en del egna kompositioner. Sättningen med orgel, trummor och trumpet ger en fantastiskt fin ljudbild, och det blir inte sämre av att det är tre otroliga musiker. En sorts musikalisk treenighet.
 • Orgelparty Pop edition
  Ett sorts komplement till soloorgel. Vissa låtar gör sig betydligt bättre med trummor och här har vi gjort ett urval från solorepertoaren, framförallt poplåtar från 60-talet och framåt. Det blir Beatles, Elton John, Merit Hemmingsson, Hansson & Karlsson och mycket annat. 

Nedan finns länkar till respektive projekt med mer info. Längre ner på denna sida finns också lite videoexempel.

Länkar och mer info

Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer

Bilder

Claes Janson & Andreas Hellkvist @ E Street, Sundsvall on November 26, 2023 2:00 pm
Monica Dominique & Andreas Hellkvist @ Fjällstugan, Jönköping on November 22, 2023 7:30 pm
Claes Janson & Andreas Hellkvist @ Musikhuset, Gävle on November 16, 2023 7:00 pm
Kiralina trio @ E Street, Sundsvall on September 25, 2023 7:30 pm
Kiralina Salandy & Andreas Hellkvist @ Musikhuset, Gävle on September 21, 2023 7:00 pm
Orgelparty @ Jessies Musikcafé & Secondhand on September 6, 2023 7:30 pm
Orgelparty @ Gamla elverket, Falun on June 15, 2023 7:00 pm
Orgelparty @ Bäcklösens bygdegård, Tierp on August 5, 2023 7:00 pm

Hoppas vi hörs!

Hoppas ni fått en bättre bild om vad jag kan göra för er. Det finns mer material på sajten så klicka runt och utforska om ni är nyfikna.

Det går att höra av sig via formuläret nedan, eller genom mail till info@andreashellkvist.com

Kontaktformulär