Trinity @ Äldreboende, Västerås

Äldreboenden och andra vårdboenden

Att ta musiken till de som inte kan ta sig iväg själva för att lyssna känns väldigt fint. Har på olika sätt spelat på vårdboenden runtom i landet. Oftast äldreboenden av olika slag. Och tro det eller ej, men det går faktiskt att ta in en orgel nästan var som helst. Har spelat i både kök och vardagsrum, och det behöver inte ta så mycket plats eller vara högljutt.

Priser varierar lite beroende på sammanhang och konstellation. Ibland kan man hitta en paketlösning med flera konserter på en dag. Billigast blir det förstås om jag kommer själv. Men 3000 och uppåt är ett riktmärke. Mellan 3-4000 per person, beroende på konstellation.

Det går att göra olika varianter på sättning, från att spela själv till duo eller trio. Huvusakliga alternativ är

 • Soloorgel
  Att spela själv ger en stor flexibilitet vad gäller repertoar och att kunna anpassa sig till stunden. Man kan bjuda på gamla hits och schlagers, jazzdängor eller mer frikyrkliga sånger. Det brukar gå hem. Denna variant ger ju också större möjligheter att komprimera ytan ifall man behöver tränga ihop sig.  
 • Trinity
  Trinity har under åren haft regelbundna turnéer på äldreboenden runtom i landet, från Kristianstad i söder, till Årjäng i väst, men faktiskt inget norr om Dala-Floda (än). Sättningen med orgel, trumpet och trummor kan tyckas bullrig men det går att smeka fram den ljuvaste musik även med dessa instrument, till och i små utrymmen som kök och vardagsrum. Repertoaren med jazzstandards och svenska visor och schlagers brukar gå hem väldigt fint.
 • Duo med Claes Janson
  Sverigers mysfarbror nr 1 behöver väl ingen närmare presentation. I detta duo format bjuder Claes & Andreas på pärlor från hela Claes repertoar, och med det mysiga mellansnack som liksom omfamnar alla i publiken.
 • Duo med Kiralina Salandy

  Kiralina Salandy är en gospelsångerska från Kanada, numera bosatt i Sverige. Hon har en bred repertoar, med både gospel, jazz, soul och blues. Förutom att vara en fantastisk sångerska så har hon ett oemotståndligt sätt att beröra och inkludera sin publik,   

Nedan finns länkar till respektive projekt med mer info. Klicka i bilden för en kortare video. Mer info om ni klickar på knappen under. 

Video

Läs mer
Läs mer
Läs mer
Läs mer

Bilder

Claes Janson & Andreas Hellkvist @ Attendo Kapellgärdet Norra, Uppsala on December 5, 2023 2:00 pm
Andreas Hellkvist solo @ Hagbacksgården, Borlänge on July 30, 2013 11:00 am
Andreas Hellkvist solo @ Hagbacksgården, Borlänge on July 30, 2013 11:00 am
Claes Janson & Andreas Hellkvist @ Borgerskapet, Uppsala on September 3, 2023 5:30 pm
Claes Janson & Andreas Hellkvist @ Borgerskapet, Uppsala on September 3, 2023 5:30 pm
Trinity @ Homes for elderly, Västerås
Trinity @ Skogåsa äldreboende, Kristianstad
Trinity @ Fjällbacka äldreboende, Kristianstad

Hoppas vi hörs!

Hoppas ni fått en bättre bild om min verksamhet på vård- och äldreboenden. Det finns mer material på sajten så klicka runt och utforska om ni är nyfikna.

Det går att höra av sig via formuläret nedan, eller genom mail till info@andreashellkvist.com

Kontaktformulär