Välkommen!

Kul att du hittat hit! Oavsett hur det kom sig så hoppas jag att ni hittar något intressant. Om ni letar efter något speciellt så hoppas jag kunna hjälpa till med det också. 

Mitt mål med denna sajt är att presentera så mycket av mig själv och det jag gör som möjligt, som också har något allmänintresse. Ingen lätt uppgift direkt, för det finns otroligt mycket mterial och olika aspekter att ta upp. Jag håller ständigt på att utveckla sidan så att det ska blir lättare att hitta och navigera.

Sajten är till för både publik, arrangörer affärspartners och allmänt Hammondintresserade. Om ni vill kontakta mig så får ni gärna göra det!

Hammond, hela Hammonden och inget annat än Hammond 

Som rubriken antyder så spelar jag sällan något annat än Hammond (och sk kloner). Jag ser mig själv framförallt som en organist, och inte pianist eller keyboardist. Jag är dock inte helt strikt gällande detta, men Hammondorgel har varit mitt huvudinstrument i mer än 25 år och jag känner fortfarande att det finns mycket kvar att utforska med detta fantastiska instrument. 

Jag giller framförallt att spela i små sättningar, från att sitta själv till ollika duor och trior. Ju större frihet och ju mer man får använda hela instrumentet, desto mer trivs jag.

Stilmässigt tycker jag också om att jobba brett. I grunden kommer jag ifrån jazztraditionen, men med tiden har det blivit alltmer genreöverskridande projekt. Jag älskar att prova och utforska nya sound och konstellationer, samt att utmana mig själv i det musikaliska uttrycket. 

Det personliga uttrycket

Om ni följt mig en längre tid så har ni garanterat lagt märke till några förändringar i mitt utseende. Jag tänkte att jag skulle skriva några rader om det också, då det ibland väcker frågor.

Bakgrunden är att jag alltid känt mig dragen till en mer feminin esteetik, men jag har aldrig vetat riktigt vad jag skulle göra med det. För några år sen bestämde jag mig för att utforska denna sida av mig lite mer. I samband med releasen av min 2a skiva Becoming, så blev också så att jag “kom ut” som transperson.  Det har varit och är fortfarande en otroligt intressant och givande resa. Jag visste inte alls vart det skulle bära hän när jag började,  men nu känns det som allt börjar landa. För mig handlar det mycket om själva uttrycket, och att ha denna nya palett att använda är helt fantastisk. Däremot har det inte känts aktuellt att ändra något i övrigt. Jag är samma Andreas som förut, med manliga pronomen, men med en mer feminin framtoning.

Jag har märkt ibland att folk inte riktigt vet hur jag vill bli tilltalad och är oroliga för att det skas bli “fel”. Så jag hoppas detta hjälper. Ärligt nyfikna och vänligt ställda frågor har jag heller inget emot. 

Inspelningar

Det har blivit några inspelningar och skivor genom åren. Allt finns samlat på sidan RECORDS. På senare år har jag också börjat spela in och ge ut egna skivor. Min label heter Feppe Records och där finns en hel del intressanta produktioner på väg ut!

Sedan några år tillbaka har jag en studio i Uppsala, Hellkvist HQ. Där kan jag både spela in hela ensembler och göra pålägg på befintliga inspelningar, samt mixa och mastra produktioner.