May
27

Quad Leslie Experiment

Katalin, Uppsala

May 27, 2023, 8:00 pm

Kvällens konsert har två delar – premiärkonsert av projektet 4 Leslie Experience, och sedan ett Orgelparty. Dessutom råkar det också vara dagen efter Andreas födelsedag, så för de som kommer tidigt så finns det tårta!

4 Leslie Experience

Med sin bakgrund både som musiker, kompositör, programmerare, hammondmekare och visionär i största allmänhet har Andreas Hellkvist kombinerat alla sina sidor i ett nytt projekt.

Det blir en upptäcksfärd i nya ljudlandskap, där Hammondorgeln står i mitten av Katalins stora sal, omgiven av 4 Lesliekabinett i varsitt hörn. Scen och åskådarplats blir detsamma då publiken kan röra sig fritt på golvet och vara mitt i musiken. Rummet i sig blir ett eget instrument.

Förutom den udda uppställningen finns också några närmast unika tekniska lösningar, där kabinettens rotation styrs med en microdator och ljudet kan formas individuellt till varje Leslie. Resultatet blir något som bara måste upplevas på plats. Toner studsar runt och ljudet förändras i varje punkt i rummet. Repertoaren består av nya kompositioner som använder dessa nya möjligheter. Det blir alltså urpremiär både för själva projektet och musiken. Det bör också poängteras att det faktiskt blir musikaliskt njutbara stycken, inte bara ljudexperiment.

Orgelparty Deluxe

Kvällens andra avdelning blir ett Orgelparty, där Andreas andra repertoar kommer fram. Samma uppställning av instrument, därav benämningen Deluxe, men inte lika mycket effekter och experiment. Bara groovigt svängig musik med allt från funk, pop, rock och där publiken istället kan dansa runt orgeln och bara bada i tonerna. Det är också sannolikt att vi får se gästartister förgylla partyt.

Köp biljetter här:
https://www.tickster.com/sv/events/9xl6w18mf39fr0g/2023-05-27/andreas-hellkvist-4-leslie-experience

Lineup

Andreas Hellkvist – Hammond organ, 4 leslies

Tickets

Ticket price: 150

Get tickets here

Venue

Katalin, Uppsala

Uppsala

To venue