Sune Bohlin & Madeleine MacDonald – Ett omaka par

Två röster och en Hammondorgel, en kanske oväntad men vacker och intressant kombination. Sune Bohlin (mer känd som KnivstaSune) har en djup stämma, formad av ett liv som trubadur. Madeleine MacDonald med en ljusare skör ton i sin röst. Bakom sitter Andreas Hellkvist vid sin Hammondorgel och kompar de två, men sticker också in egna soloinsatser emellan. Orgeln skapar fina stämningar och sköna sväng.

De flesta av låtarna är tonsättningar av Boye- och Ferlindikter men låtar signerade Ted Gärdestad och Billy Joel har också smugit sig in, då med Madeleine som enda vokalist.

Sune och Madeleine träffades första gången på Uppsala Visfestival någon gång 2015. När Sune sedan släppte en CD med Karin Boye 2019 tog de kontakt igen och började sjunga tillsammans. Efter att ha hört Andreas Hellkvist spela Hammondorgel på visfestivalen 2022 föddes idén att göra en skiva med orgelsoundet i grunden och framförallt med tonsättningar av Boye- och Ferlindikter.

Hela produktionen, från rep och inspelning till mix, mastring och design har gjorts på Hellkvist HQ med Andreas vid spakarna.

Pictures

Projects

People involved

YTFR355

Released: 2022-12-15
Record label: YTF Records
Musicians:

Sune Bohlin – sång
Madeleine MacDonald – sång
Andreas Hellkvist – Hammondorgel

Links

Genres: Songs
Formats: CD, Digital
Recorded: Sep/Okt 2022 by , Hellkvist HQ
Mixed: November 2022 by , Hellkvist HQ
Mastered: December 2022 by , Hellkvist HQ
Photo: