Jun
16
Hans Bollandsås & Andreas Hellkvist in Concert @ Voll flerbrukssenter, Rennebu on September 9, 2023 7:00 pm

Small Town Orchestra

Västerledskyrkan, Enköping

June 16, 2024, 3:00 pm

Norsk-svensk blues och soul med en doft av americana. Med Enköpingssonen Ola Bothzén på trummor och fenomenet på Hammondorgel Andreas Hellkvist från Uppsala. De mer långväga gästerna från Norge heter Hans Bollandsås och Helene Misund.

Gruppen grundar sig i ett samarbete som Hans och Andreas haft i snart 10 år, där de turats om att åka till Sverige respektive Norge för att göra konserter. Senast som de var i Sverige var då Andreas bjöd in Hans och Helene för att medverka på Carte Blanche på UKK i Uppsala. I höstas blev det en liten turné i Trondheimstrakten. Namnet Small Town Orchestra kommer från ett projekt som Hans och Helene har haft i några år. En stor del a repertoaren är eget material som rör sig mellan blues, soul och americana.

Hans har ett gediget uttryck, både som sångare och gitarrist. Rakt på sak och rakt från hjärtat. Han har alltid något att säga, och gör så med övertygelse – ibland kort och koncist, och ibland som en tornado som sveper genom rummet och inte lämnar någon oberörd.

Helene Misund har en röst som kan smeka fram både en känslosam ballad men även ryta till i en shuffleblues. Dessutom ger hon ett stadigt komplement till trummorna med diverse olika slagverk.

Virtuost, lekfullt och med inlevelse – det finns många sätt att beskriva Andreas Hellkvist vid sin Hammondorgel. Han har utvecklat en stil som väcker häpnad och beundran, både hos publik, kollegor och recensenter. Inte minst pga av en basande vänsterfot som ofta förefaller ha ett eget liv.

Ola Bothzén är en minst sagt mångsidig trummis, och medverkar i en mängd olika sammanhang, från jazz och brasilianskt till soul och rock. Få trummisar har samma “sitt” i beatet, vilket passar utmärkt för denna konstellation. Ola och Andreas har en historia som sträcker sig mer än 25 år tillbaka i tiden. Under åren har de spelat ihop på lite olika sätt och förutom detta band har de en duo betitlad “Orgelparty Pop edition”.

Passa på att se denna fantastiska kvartett!

Lineup

Hans Bollandsås – guitar, vocals
Helene Misund – vocals, percussion
Andreas Hellkvist – Hammond
Ola Bothzén – drums

Tickets

Ticket price: 180

Get tickets here

Venue

Västerledskyrkan, Enköping

Enöglavägen 41

745 32 Enköping

To venue

Organ